Jdi na obsah Jdi na menu

Přípravné zápasy SŽ 2014/2015

Letní příprava 2014:

Úterý 19.8.2014, hřiště Brumov, tráva

Elseremo Brumov - FA Nitra  2 : 5   ( 0 : 5 )

Branky: Lukáš Chovančík, Adam Pecha

Generálka na novou sezónu nám výsledkově nevyšla, ale hlavu věšet nebudeme. Jednak jsme v poli předvedli solidní výkon, ale hlavně jsme hráli proti velice kvalitnímu soupeři, kterými nebyl nikdo jiný, než naši kamarádi z Nitry. Jejich ročník 2000 má toho tolik odkopáno, že jejich sehranost a kvality se někde musely projevit. Zvláště pak, když my navíc postrádali 9 hráčů a z toho 6 opor ze základní sestavy. Jirka Vítek, Martin Šánek, Dan Zvoníček a David Šenkeřík, byli na předzápasových trénincích Zlína a Slovácka, protože ve středu hráli žákovskou ligu. No a tihle hráči nám rozhodně chyběli. Ale nejen oni. Nebyli ani oba brankáři, kdy Tomáš Pjajko je lehce zraněný a druhý Tom Tkadlec, je ještě v Chorvatsku. No a zbylými do chybějící party byl Petr Macháč, Dominik Pacík a Lukáš Holba.

Nastoupivší sestava tedy nebyla nejoptimálnější, ani nejsilnější a pro některé 01 to byl těžký křest ohněm, ale všichni odehráli to, na co momentálně mají výkonnost. Nitra byla silnější v útočné fázi a jejich rychlí a důrazní útočníci dělali naším krajním bekům veliké starosti. Jenže zase vím, že takový útočníci v KP nebudou. Musím pochválit záložníky. Tentokráte Adam s Michalem odehráli navzdory porážce výborné utkání. Dobře kombinovali, bránili a stačili i útočit. Dan Pešout na místě třetího středního záložníka, hrál taky solidně. Občas samozřejmě trpěl v soubojích se svojí menší postavou, ale svoje úkoly si plnil výtečně. V útoku Jirka Polomík zaskakoval na postu středního útočníka a bylo vidět, že to nikdy nehrál a proti nitranským nulkám moc nestíhal. No a zbylé dvě křídla hráli Matěj a Honza. Oba se dokázali prosadit, ale občas to chtělo nějaké šance a situace ve vápně řešit jinak a lépe. Pak by mohl být i výsledek přijatelnější. Přesto se mi hra směrem dopředu líbila. V poločase jsme si něco vysvětlili a druhou půlku jsme vlastně vyhráli 2:0, když tu první jsme 5:0 prohráli. Zápas jako obvykle účel splnil a vím, že jsme dobře na sezónu připravení. Navíc s hráči, kteří nyní chyběli, budeme daleko lepší směrem dozadu i směrem dopředu. O tom se ale přesvědčíme již tuto sobotu. 

Petr Vlček (hráč ročník 99 který zaskakoval za absentující brankáře) - Lukáš Novák, Lukáš Chovančík, Honza Sucháček, Jakub Knotek - Michal Martinka, Dan Pešout, Adam Pecha - Matěj Kubiš, Jirka Polomík, Honza Spáčil 

Středa 30.7.2014, hřiště Nemšová, tráva

MŠK Nemšová - Elseremo Brumov  5 : 7   
 
Branky: 4x Martin Šánek, Jirka Vítek, Honza Spáčil, Dominik Pacík
 
Ve středu jsme odehráli třetí PU, kdy tentokráte jsme vyjeli do 20 km vzdálené Nemšové, tedy na Slovensko. Nemšová hrála u nás na podzim PU ještě s 99- kami a už tehdy předvedla velice sympatický výkon. Nyní se hrálo zase u nich na trávnatém a docela velikém hřišti. Hrálo se 3 x 25 minut a byl tedy dostatek prostoru dát šanci všem klukům, které jsem měl k dispozici. A to včetně hráčů se střídavým starty ve Slovácku a Zlíně. Ač se nakonec zrodil divoký výsledek, tak tomu tak vůbec nemuselo být. První dvě třetiny jsme byli jasně lepší a vedli jsme 7:1, kdy dalších dobře 7 tutovek jsme nedokázali proměnit a to hlavně naší lehkovážnosti a laxnosti. Do poslední třetiny, jsem stáhl Martina a Dana a pak i Davida a bylo to poznat. Ty Nulky, které měli táhnout tým k pohodlnému vítězství a předvést své herní kvality, tak kromě Jirky Vítka, mě svým výkonem a zápalem pro hru naprosto zklamaly. Zbytečné ztráty míče, kecy místo běhání a i tristní výkon Tomáše Pjajka v bráně způsobily, že soupeř nám vstřelil 4 branky a znehodnotil tak docela dobře odehrané první dvě třetiny zápasu. Pokud si někteří starší hráči neuvědomí, že kličkováním a zbytečným zdržování hry, namísto zrychlení směrem dopředu, hře celého mužstva jenom škodí, tak pak nemůžeme myslet na nějaký úspěch. Vrcholem pak je kecání některých hráčů a nevhodné komentáře k mladším spoluhráčům. Zvláště pak od hráčů, kteří dříve byli tahouni a nyní se z nich pomalu ale jistě stávají průměrní hráči krajského přeboru. 
 
Tomáš Tkadlec - Lukáš Novák, Dan Zvoníček, Honza Sucháček, Dan Pešout - Jirka Vítek, Adam Pecha, Honza Spáčil - Martin Šánek, Dominik Pacík, Michal Martinka, hokejově střídali: David Šenkeřík, Jakub Knotek a Tomáš Tkadlec, který chytal polovinu zápasu, pak jej střídal Tomáš Pjajko a Tom Tkadlec hrál střední útok.  

 

Pondělí 28.7.2014, hřiště Bylnice, tráva

Elseremo Brumov - ŠSK Bílovec U14   10 : 3   ( 6 : 2 )

Branky: 3x Tomáš Tkadlec, 3x Matěj Kubiš, David Šenkeřík, Jirka Vítek, Lukáš Holba, Tomáš Pjajko
 
Hned následující den po PU se Sigmou, jsme využili dalšího týmu v blízkosti na soustředění a odehráli dopoledne v Bylnici na trávě zápas proti ročníku 2001 Bílovce, který hrál do letoška žákovskou ligu, podobně jako právě Sigma Olomouc, Od nastávajícího soutěžního ročníku došlo k reorganizaci a Bílovec a další týmy budou hrát jakýsi mezistupeň mezi ligou a Krajským přeborem.
Na tento zápas mi někteří hráči přibyli (Dan Pešout, Honza Sucháček, David Šenkeřík), ale někteří zase chyběli (Dan Zvoníček, Honza Spáčil - oba trénink na Slovácku a Adam Pecha - opět bolavé koleno a Lukáš Novák - střevní potíže). Začali jsme podobně jako proti Sigmě, ale soupeř byl znatelně slabší. Přesto šel do vedení po naší chybě v obraně. A my i když jsme hráli více na soupeřově polovině, tak jsme se opět střelecky trápili a mezi tři tyče se trefit nemohli. Kdo ale zahrál výborně a mile mě překvapil, tak byl Tom Tkadlec. Toho jsem musel dát na střed útoku, ale Tomáš zahrál parádně. Využil své postavy a rval se o každý míč a chodil do každého souboje. Přesně tak jak má hrát střední útočník a najednou to i šlo. První branku v letošní přípravě vstřelil právě Tomáš a do poločasu přidal ještě hattrick. A když jsme začali dávat branky, rázem jsme měli i hru ještě více pod kontrolou. Výkon ani nyní nebyl optimální, protože chybičky se našly i v tomto zápase, ale už jsme se konečně prosazovali střelecky. Takže opět se dá tenhle zápas hodnotit kladně, protože každý zápas se skutečným soupeřem je stále lepší, než trénink.
 
 
Tomáš Pjajko - Dan Pešout, Honza Sucháček, Lukáš Chovančík, Jakub Knotek - Jirka Vítek, Michal Martinka, Lukáš Holba - Matěj Kubiš, Tomáš Tkadlec, David Šenkeřík

 

Neděle 27.7.2014, hřiště Brumov, tráva:

Elseremo Brumov - SK Sigma Olomouc U14   0 : 2   (0:1)

První PU jsme odehráli doma na trávě, kdy jsme využili našich kontaktů a zápas chtěli s námi odehrát kluci a trenéři ze Sigmy Olomouc, kteří byli v Hluku na soustředění. Naše sestava nebyla kompletní, kdy jsme hlavně postrádali útočníky Martina Šánka a Davida Šenkeříka, což se pro konečný výsledek ukázalo jako rozhodující. Chyběli ale i další hráči z důvodů dovolených, nebo drobných zranění (Petr Macháč, Ondra Křápek, Jirka Polomík, dvojčata Martinkovi, Dominik Pacík) Kluci ze Sigmy byli ročník 2001, ale jednalo se o moc šikovné a i fyzicky dobře rostlé hráče, hlavně pak v jejich obraně. Na tyto si naši subtilní hráči nepřišli. I když jsme měli více hry a vytvořili si více šancí, tak jsme je prostě neodkázali proměnit. A to jsme šli třikrát sami na brankáře. Prostě nám chyběl větší důraz a efektivita v koncovce. Navíc opravdu Sigma byl dost kvalitní soupeř, o čemž svědčí skutečnost, že v sobotu hráli proti SŽ Veselí nad Moravou, kteří stejně jako my v právě skončeném ročníku dokázali vyhrát Krajský přebor, tak právě Veselí Sigma porazila 13:1. Prohra v přípravné části nic neřeší, kluci se potřebují sehrát, hlavně pak 01 potřebují získat určité herní návyky, protože doteď hráli pouze fotbal na půlku, takže tohle kvalitní utkání nám přineslo kromě prohry i některá pozitiva. 
 
 
Tom Tkadlec (druhá půle Tom Pjajko) - Lukáš Novák, Lukáš Chovančík, Dan Zvoníček, Jakub Knotek - Jirka Vítek, Adam Pecha, Matěj Kubiš - Lukáš Holba, Honza Spáčil, Michal Martinka

 

 

Starší žáci - hráno v Brumově na TRÁVĚ  dne 29.3.2014 :

 

 FC Elseremo Brumov -  Juventus Žilina U15   2 : 1  (1:0)

 
Branky a asistence:  Dan Zvoníček (Michal Martinka), Kuba Struhař (Matěj Kubiš)
 
No a pak že to nejde. Po blamáži se Štítnou jsem si s kluky sedl a pár věcí vysvětlil. Kdo si myslí, že bylo nějaké "mytí hlav" bude zklamán. Prostě jsme si popovídali o přístupu k zápasům a co chceme hrát a dosáhnout. Vše se pak mělo odrazit v generálce, kdy jsme na sobotu pozvali soupeře, se kterým jsme již pár PU odehráli. Tímto týmem byl Juventus Žilina, která hraje druhou slovenskou žákovskou ligu, ale dle jejich výsledků jsou na úrovni první ligy. No a když jsem viděl, kdo k nám přijel, tak mě až běhal mráz po zádech. 17 kluků všechno ročník 1999, ale hlavně ty postavy. Ráno jsem byl na zápase našeho dorostu proti Hulínu a Hulín měl v kádru dle zápisu 8 hráčů věk 18 a více let. No a když jsem viděl žilinské starší žáky, tak jsem měl pocit, že Hulín snad ani neodjel a hrál i proti naším SŽ. Prostě ve fyzické, silové a výškové převaze byli jednoznačně kluci ze Slovenska.
Nám pak ještě chyběli nemocný Tom Pjajko a Mára Filák s Adamem Hruboněm, kteří v tu samou dobu hráli MU za dorost Lidečka. A Dan Zvoníček a Marťa Šánek pak byli se Slováckem prozměnu na MU v Prostějově a přijeli až v průběhu zápasu. Sestava tedy nebyla optimální, ale slabá taky nebyla. Těší mě že hlavně Michal Martinka s mým Adamem jsou již zcela fit a jejich trable s koleny jsou ta tam. Přesto to byl soupeř který měl od počátku více ze hry a my jsme se převážně bránili. Přestáli jsme nějaké šance, ale pořád se kluci nemohli dostat do hry. Musel jsem tedy přeházet sestavu, kdy Peťa Vlček šel místo Honzi Spáčila na střed zálohy a Honza se posunul do útoku. A rovněž pomohlo posunutí Michala na levé křídlo a příchod Dana na pozici pravého stopera. Od této chvíle se obraz hry začal měnit a to v náš prospěch. Dan spolu se Zdeňkem vnesli do obrany řád a soupeře jsme už tolik do hry nepouštěli. Naopak Michal začal tahat své útoky po straně a hosté najednou měli plné nohy práce. Po jedné takové akci pak i padl první gól. Michal po svém úniku byl faulován před vápnem na levé straně. K míči jsem poslal Dana, který v pondělí, kdy jsme nacvičovali standardky, je kopal stejně jako ostatní kluci výtečně, tak se k míči postavil a parádní střelou vše prostřelil až míč zastavila síť.  Pak jsme ještě mohli přidat i další branky, ale rovněž jsme mohli i inkasovat, neboť soupeř byl asi nejlepší, se kterým jsme se v zimní přípravě utkali a zápas měl pak obrovské tempo a nasazení. Ve druhé půlce tempo neopadlo, ale naopak se ještě vystupňovalo. Zase to byli hosté, kteří se nechtěli smířit se stavem a dělali vše pro jeho změnu. Nám pak začali logicky ubývat síly, protože jsme prostě byli v průměru mladší a menší. Přesto nám ale vyšel jeden učebnicový brejk, kdy po ose Petr Vlček, Martin Šánek, Matěj Kubiš se míč dostal na Kubu Struhaře, který si z pozice pravého beka zaběhl za obranu a střelou pod břevno pak prostřelil podruhé hostujícího brankáře. Žilina ale mermomocí chtěla stav zvrátit a na hřišti začali plát i emoce, až jsem musel některé hodně horké hlavy důrazně krotit. Navíc Toma Mikulčíka začal tahat sval, Adam lehce začal cítit koleno, tak jsem je radši stáhl. Stejně tak i Dana a Matěje, kteří toho měli taky "plné řídítka" a řekli si o vystřídání. No a pak se ještě zranil (doufám, že ne vážně) Zdeňa a prakticky se nám rozpadl střed obrany a zálohy. Kapitán Petr dohrával na pozici středního obránce a měl se co ohánět. Zvláště, když ještě před tím, se soupeři podařilo snížit, i když gól padl z ofsajdu. Jenže, když jsou pomezní kluci, tak co můžu plakat. Přesto se nám podařilo do konce zápasu již podruhé neinkasovat a v generálce na Uherský Brod jsme tak zdolali soupeře, který byl extrémně silný a fotbalově velmi dobrý. Prakticky jsme v KP žádný tak náročný zápas nehráli. O to více mě těší, jak k tomu borci přistoupili a ukázali, že i to fotbalové srdíčko a bojovnost v sobě mají. Jen je musí někdo občas důrazně probudit.
Za výkon v generálce proti Žilině veliká pochvala a doufám, že se stejným elánem všichni kluci vlítnou první dubnovou sobotu na Uherský Brod.    
 

Tom Tkadlec - Kuba Struhař, Zdeněk Kolínek, Michal Martinka, Štěpán Dorňák - Tomáš Mikulčík, Adam Pecha, Honza Spáčil - Petr Vlček, Petr Macháč, Matěj Kubiš. Hokejově pak střídali: Dan Zvoníček, Martin Šánek, Pepa Kolínek, Honza Sucháček

 

 

 

 

Starší žáci - hráno v Brumově na UT dne 17.3.2014 :
 

 

  

 

 FC Elseremo Brumov -  TJ Štítná nad Vláří   0 : 1 

 

 
 
Branky:  NIKDO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Ač pouze přípravné utkání, tak přesto ten výsledek, který je o stupínek výše není vtip, špatný vtip, zlý sen, nic. To je holá realita a výsledný efekt více souběžných událostí, které vyústily v trapný a hanebný výsledek se soupeřem, který hraje "pouze" KS. Musím podotknout, že jsem u této blamáže nebyl, protože jsem opět pracoval, ale mám dostatek informací na to, abych mohl použít ostrá slova mířená do vlastních řad. Štítné gratuluji k novodobému historickému úspěchu, kterému jsme ale svým přístupem a lajdáckostí sami vyšli vstříc. Za dva poslední roky od počátku, kdy do starších žáků se posunuly Nulky a hrály spolu s 98 a 99 jsme odehráli k dnešnímu dni tak cca 40 zápasů. Hodně z nich bylo těžkých a hráli jsme proti hodně dobrým soupeřům. Ale ani v jednom zápase se nestalo, že bychom v něm nevstřelili alespoň JEDNU branku!!! A to prosím jsem trenér, který hraje hodně ofenzívně a prakticky na tři útočníky. Tak se logicky ptám, co se stalo a dělo v pondělí, když jsme soupeři, který hraje o soutěž níže, nastoupí s dvěma holkama (nic proti holkám) a dle mých informací bylo u soupeře tak max. 5 fotbalistů, nebyli schopni dát za 70 minut branku. Odpovím si sám. Je to pánové o přístupu a nejen k tomuto zápasu !!! 
 
Žádné utkání mladí borci ( a i rodiče) nezačíná písknutím do píšťalky, to tedy rozhodně NE. Běhat a kopat do míče umí kde kdo, ale tak jako i u ostatních sportů, tak i u fotbalu rozhoduje HLAVA a přístup k zápasů mistrovským, přípravným, tréninkům a individuálním herním činnostem, které máte dělat doma !!! A já si živě dovedu představit, jak jste se na tento zápas všichni pečlivě připravili. Vy jste ho totiž neprohráli ani tak na hřišti, ale hlavně svým lajdáckým přístupem. Veškeré věci, které Vás učím a vyžaduji, tak dle mých informací šly do kytek. Pár kluků ze Štítné Vám ukázalo, že na Vaše fotbalové umění (o kterém máte asi víc sebevědomí, než je holá realita) úplně stačí běhání, nadšení a poctivý přístup k zápasu. Tyhle atributy, kdysi když jsme začínali, tak nás dostali hodně vysoko a díky nim jsme porazili nejednoho soupeře, se kterým si už drtivá většina z Vás nikdy nezahraje (Sparta, Slavia, Slovan, Rapid Vídeň a tak bych mohl pokračovat). Tak velice těžko chápu, proč najednou na to zapomínáte. Nastupovat proti jakémukoliv soupeři s myšlenkou, že ten se porazí sám, je cesta do pekla. Nikdo nikdy se sám neporazí a žádný soupeř nejde na hřiště s tím, že chce prohrát. Vy jste to ale asi nepochopili a stále někteří nechápete. Hrajeme KP, což je druhá nejvyšší soutěž žáků v ČR a nad námi je jenom uzavřená žákovská liga. Jsme bez ztráty bodu na prvním místě a jelikož znám úroveň ŽL, tak si dovolím tvrdit, že i tam bychom hráli v pohodě střed tabulky a možná výš. Jenže pokud budete k zápasům přistupovat tak jako v pondělí, tak budeme brzy mít veliké problémy i v tom KP. Téměř všechny týmy budou fyzicky větší (to uvidíte jak 99 za pět měsíců zase vyrostly), rychlejší a důraznější. A nikdo Vám nedá nic zadarmo, tak prosím Vás pánové, rychle z hrušky dolů a pouze poctivý přístup Vás někam posune dál. Pokud tedy chcete !!!
 
Beru tuto porážku jako facku pro Vás. Mě to sice mrzí, ale je to Vaše blamáž. Mě víc vadí, Váš přístup k tréninkům a zápasům, protože přesně tady tyhle průsery začínají mít své kořeny. V pondělí chci VŠECHNY mít včas na schůzce, kde si ještě pár věcí vyjasníme (viz Aktualita SŽ). I.P.
 
A hráči, kteří se podíleli na této ostudě:
brankáři Tomové Pjajko a Tkadlec a hráči Petr Vlček, Marek Filák, Adam Hruboň, Dan Zvoníček, Martin Šánek, Adam Pecha, Matěj Kubiš, Michal Martinka, Honza Spáčil, Petr Macháč, Honza Sucháček, David Šenkeřík. Nováčci v týmu Pepa Kolínek a Tomáš Mikulčík jsou s námi terpve krátce, takže pro ně mám částečnou omluvu. Chyběli Zdeňa Kolínek a Kuba Struhař oba taneční, Štěpán Dorňák - nevím.

 

 

 
 
FC Elseremo Brumov -  MŠK Nemšová   5 : 0  ( 2 : 0 )
 
Branky a asistence: David Šenkeřík (Michal Martinka), Dan Zvoníček, Martin Šánek (Petr Vlček), Dan Zvoníček, Petr Vlček
 
Den po náročném zápase s Bílovcem, jsme si střihli druhé PU, tentokráte v pondělí 3.3.2014 proti SŽ Nemšové. S tímto soupeřem jsme se utkali poprvé v mé trenérské kariéře, ale musím říci, že soupeř i navzdory konečnému výsledku byl velmi kvalitní a dle mého soudu by v naší soutěži KP hrál tak kolem 4 - 5 místa. Takže pro nás velice přínosné utkání. Jediné s čím jsme bojovali je kvantita hráčů. Protože po zápase s Bílovcem, jak jsem psal níže, vypadl Matěj a Adam a Petr Macháč odehrál zápas se sebezapřením. Na střídání jsem nikoho neměl, protože k lyžařům se ještě v pondělí přidal i Honza Sucháček a nikdo se z hor nevrátil. Musel jsem tedy postavit i Davida z MŽ, který měl ale v nohách už jeden zápas, protože i MŽ hráli před námi se stejným soupeřem. Trošku jsem pozměnil sestavu, kdy na levého beka šel Michal a Dan se posunul do středu zálohy spolu s Petrem Vlčkem a Peťa Macháč hrál střední útok. Rozebírat celé utkání nebudu, pouze tolik, že jsme byli hlavně důraznější v koncovce a postupem času i herně lepší, ale Nemšová mě opravdu několikráte překvapila jak jejich kluci byli moc šikovní na míči. Naše kvality se ale postupem času projevili a hlavně jsme měli lepší individuality. Obrana až na drobné chybičky pracovala na jedničku a směrem dopředu to hlavně táhlo trio Dáda, Martin a kapitán Peťa, kteří zařídili čtyři branky z pěti. Pochvalu za výkon v zápase ale zaslouží všech jedenáct hráčů. I.P.
 

Tom Pjajko - Adam Hruboň, Zdeněk Kolínek, Marek Filák, Michal Martinka - Dan Zvoníček - Honza Spáčil, Petr Vlček - Martin Šánek, Petr Macháč, David Šenkeřík

Starší žáci - hráno v Brumově na UT dne 2.3.2014 :

 

 
FC Elseremo Brumov -  ŠFK Bílovec U15   1 : 1 
 
Branky : Martin Šánek
 
V neděli 2.3.2014 jsme opět využili situace a odehráli velmi kvalitní a hlavně fyzicky náročné utkání proti ligovému Bílovci, který byl v Bylnici na DDM na soustředění. Tento zápas jsem neviděl, jelikož jsem opět pracoval, ale dle Libora, hráčů a některých rodičů šlo o kvalitní utkání, které se hrálo na 3 x 25 minut. V první třetině naši kluci dominovali a byli jasně lepší. A to i přes fakt, že nám chyběly 99 - Kuba Struhař a Štěpán Dorňák (oba lyže) a ze stejného důvodu i Nulka Pepa Kolínek. Bílovečtí borci z U15 byli hodně dobře urostlí, ale naši kluci prvních 25 minut je herně jasně přehráli a vytvořili si pár výborných střeleckých šancí. Postupem času ale klukům začali docházet síly, protože s bolestmi třísel nedokončili utkání Matěj Kubiš a Petr Macháč a pro stále trvající problémy s kolenem i můj Adam, který odehrál pouze první třetinu zápasu. V prostřední části se trefil Martin a soupeř dokázal odpovědět v poslední části utkání, kdy srovnal stav utkání. To už jsme ale opět neměli nikoho na střídání a kluci tahali nohy z medu. Přesto jsme tohle PU mohli vyhrát, stejně tak i prohrát, ale nakonec se zrodila remíza. Když ale vezmu v potaz, že proti kompletnímu ligovému ročníku 99 nastoupili pouze 4 naše 99 a zbytek Nulky, tak je to pro nás dobrá vizitka naší kvality.

Tom Pjajko - Adam Hruboň, Dan Zvoníček, Zdeněk Kolínek, Marek Filák, - Adam Pecha - Honza Spáčil, Matěj Kubiš - Martin Šánek, Petr Vlček, Michal Martinka - hokejově střídali - Honza Sucháček, Petr Macháč a David Šenkeřík

 

 

 
FC Elseremo Brumov – 1. FC Slovácko – ligové ženy   3 : 0  ( 0 : 0 )

 

 
Branky:   Petr Vlček, Martin Šánek, Jakub Struhař,
 

Již skoro pravidelně hrajeme v letní a zimní přípravě se ženami ligového Slovácka, které si oblíbily zdejší prostředí a jezdí sem na soustředění. Jinak tomu nebylo ani tuto "zimu", kdy jsme si ve čtvrtek na UT v Brumově opět změřili fotbalové dovednosti. Musím ale podotknout, že tento raport píšu zprostředkovaně, protože jsem musel trávit čas v práci.

Takže dle informací od Libora, některých rodičů a hráčů. Výborný zápas na obě strany. Slovácké holky, jak jinak opět velmi šikovné na míči, dopředu ale moc šancí neměly. My i v opět ořezané sestavě jsem hráli taky dobře a už tam byla i lepší práce s míčem oproti pondělku proti Karviné.  Nám chyběli opět nemocní: Adam Pecha a Matěj Kubiš a k nim se přidali Zdeňa Kolínek a Adam Hruboň.  O Štěpánovi Dorňákovi bohužel nic nevím proč nedorazil , ale aspoň do sestavy přibyli Tom Tkadlec a Pepa Kolínek. První půlku se branku nepodařilo dát nikomu, v té druhé už se prosadili naši kluci, když využili chyb soupeřek a standardek. Zase se budu opakovat, výsledek hřeje a těší, ale není to to podstatné, co nás v této části soutěže zajímá. Víc bych přivítal hojnější účast na trenincích. Slováckým trenérů a holkám děkuju za opět přínosný a zajímavý zápas.  I.P.

 

Sestava PU:
Tom Tkadlec druhý poločas Tom Pjajko - Honza Sucháček, Dan Zvoníček, Michal Martinka, Marek Filák - Kuba Struhař - Honza Spáčil, Martin Šánek - Pepa Kolínek, Petr Macháč, Petr Vlček - hokejově střídal - David Šenkeřík a první půlku Tom Pjajko

  
Starší žáci - hráno v Brumově na UT dne 17.2.2014 :
 
 
FC Elseremo Brumov -  MFK Karviná U14   4 : 3  (2:2)
 
Branky a asistence: Martin Šánek (Honza Spáčil), Martin Šánek (Petr Vlček), David Šenkeřík, David Šenkeřík
 
První PU na jarní část soutěže jsme odehráli doma proti ligovému týmu Karviné, ročník 2000. Využili jsme toho, že Karviná U15 a U14 má v Brumově soustředění a dneska jsme odehráli velmi kvalitní přípravný zápas. Moje přání bylo, abychom nastoupili pokud možno v co nejsilnější sestavě, a aby se mohli kluci prostřídat. Jenže nakonec jsem měl pouze jednoho hráče na střídání a to ještě narychlo povolaného Davida Šenkeříka z MŹ.
Chyběli Zdeňa Kolínek (taneční), Adam Pecha, Matěj Kubiš, Tom Tkadlec a Pepa Kolínek (nemoc), Štěpán Dorňák nějaké vyšetření ve Zlíně a i Kuba Struhař odehrál pouze první půlku a pak mazal rovněž do tanečních, no a dva zbývající hráči ročník 2000 skončili hrát v Brumově. Jména po mně nechtějte, všichni zasvěcení ví, o koho se jedná a proč skončili a já rozhodně nepotřebuji, aby po mně někdo zase štěkal do telefonu a otvíral si na mě ...., když už nemá ani kapánek slušnosti mě, nebo někoho jiného informovat. Vím, že leji opět olej do ohně, ale když někdo nemá ani tu soudnost se po osmi letech starání se o něčí dítě (zápasy, turnaje, soustředění, tréninky atd.) a tady máte syna a chci jej v pořádku zpět, alespoň ozvat, tak mě to minimálně uráží !!! Zavolat co se děje to ne, ale obvolávat jiné rodiče a shánět si podporu pro svoje zoufalé myšlenkové pochody, je pro mě prasárna. Toliko k tomu !!!
Nicméně i ten zbytek, který dneska nastoupil, tak hrál výborný zápas.  Třikrát jsme v utkání vedli, třikrát se soupeř na nás dotáhl a stav srovnal. Po čtvrté brance ale už stav srovnat nedokázal. V zápase jsme střídali velmi dobré momenty s průměrnými, až podprůměrnými, ale těch bylo méně, a tak nakonec převládali plusy nad mínusy a naše výhra byla zasloužená. Mohla být i vyšší, ale to by kluci museli některé šance řešit lépe. Stejně tak ale i Karviná mohla přidat góly, kdy hlavně jejich hodně dobře rostlý střední útočník, měl nějaké šance. No nestalo se a tak jak píšu, nakonec je výhra, která ale pro nás v přípravném období není až tak důležitá, nad ligovým týmem přeci jenom dost cenná.
P.S. U branek Davida nejsou asistence, jelikož si nyní nevybavuji, kdo mu nahrával , někdo to ale byl.

Sestava PU:
Tom Pjajko - Adam Hruboň, Dan Zvoníček, Marek Filák, Honza Sucháček - Kuba Struhař - Honza Spáčil, Michal Martinka - Martin Šánek, Petr Macháč, Petr Vlček - hokejově střídal - David Šenkeřík

  

 
 
 
Starší žáci - hráno v Brumově na UT dne 21.8.2013 :
 
 
FC Elseremo Brumov -  Spartak Valašské Klobouky  14 : 0
 
Branky a asistence: Adam Hruboň, Martin Šánek, Ondra Pecl (Martin Šánek), Dan Zvoníček (Honza Spáčil), Martin Šánek (Honza Spáčil), Petr Vlček (Matěj Kubiš), David Šenkeřík (Petr Vlček), Petr Vlček, Dan Zvoníček (Martin Šánek), Dan Zvoníček (Honza Spáčil), Dan Zvoníček (Petr Vlček), Martin Šánek (Matěj Kubiš) Marek Filák (Petr Vlček), Dan Zvoníček 
 
Den po utkání s Nitrou jsme využili nabídky na sehrání dalšího PU. Zápas s námi chtěly odehrát sousední Valašské Klobouky, no a jelikož okolní týmy moc s námi hrávat nechtějí, tak jsme tuhle nabídku využili. Původně se mělo hrát na trávě v Brumově, ale tolik vzácný  prázdninový déšť způsobil, že jsme nakonec hráli na UT.
K výsledku se nebudu vyjadřovat, protože v přípravě je to zcela zbytečné. Navíc je jasné, že Klobouky hrající o soutěž níže, asi na nás mít fotbalově nebudou. Trochu jsme sice byli zvědaví na hráče, kteří kdysi u nás hráli, jak jsou na tom fotbalově a kteří z Brumova sami odešli, ale bohužel ti do zápasu nenastoupili .
V samotném zápase si kluci hlavně zaútočili a některé branky padaly po krásných přímočarých akcích, ale i tak máme docela problém rychle, přesně a efektivně na malém a přehuštěném prostoru kombinovat. Občas jsem proto musel i zvednout hlas a zvláště v první dvacetiminutovce (hrálo se 3 x 20 minut), kde se kluci docela dlouho hledali. S přibývajícím časem a rostoucím skóre se ale naše hra postupně zlepšovala, takže nakonec panuje celková spokojenost. Jenže na určitých nedostatcích je stále třeba pracovat. No a to pánové se docílí pouze zvýšenou tréninkovou činností, jak jinak borci .
Sestava PU:
Tom Pjajko (Tom Tkadlec) - Adam Hruboň, Dan Zvoníček, Zdeněk Kolínek, Marek Filák - Petr Vlček - Honza Spáčil, Matěj Kubiš - Martin Šánek, Petr Macháč, Ondra Pecl - hokejově střídali - Honza Sucháček a David Šenkeřík
 
 
Starší žáci - hráno v Bylnici dne 20.8.2013 :
 
 
FC Elseremo Brumov -  FA Nitra U 14   4 : 1
 
Branky a asistence: Petr Macháč (Honza Spáčil), Petr Vlček, Martin Šánek (Dan Zvoníček) Martin Šánek (Dan Zvoníček)
 
Zápas proti Nulkám Nitry se odehrál opět v Bylnici na krásném pažitu v úterý dopoledne. Proti PU s Dubnicí jsme již měli k dispozici střelce Martina a kapitána Peťu, ale zase chyběli Kuba Struhař (dovolená) a Štěpán Dorňák (trénink Slovácko). No a dále pro zraněné kolena stále postrádáme Adama a Michala, tedy opět jeden náhradník a jeden brankář. Pak jsme ještě povolali do zápasu Davida Šenkeříka, který se přijel na zápas prvně pouze podívat.
 
Bylo to třetí PU, ale již bylo vidět, že naše fotbalová kvalita stoupá. Pomalu se do sestavy dobře zapracovávají kluci z Lidečka a jak jsem psal, tak určitě budou mít týmu co dát. Konečeně se po zranění objevil i Ondra Pecl, a i když na něm byla vidět dlouhodobá absence, tak i Ondra samozřejmě svoje místo v mužstvu má. No a ostatní, to už je osvědčená kvalita, takže výsledkem byla nejenom velmi dobrá hra, ale i cenný výsledek, byť jak jsem řekl, tak na ten v přípravě nějak zvláště nehrajeme.
 
Takže rozhodně máme na čem stavět a pokud se do sestavy ještě zařadí dva dovolenkáři  a dva marodi, budeme ještě lepší a silnější.

Sestava PU:
Tom Pjajko (Tom Tkadlec) - Adam Hruboň, Dan Zvoníček, Zdeněk Kolínek, Marek Filák - Petr Vlček - Honza Spáčil, Matěj Kubiš - Martin Šánek, Petr Macháč, Ondra Pecl - hokejově střídali - Honza Sucháček a David Šenkeřík
 
 
Starší žáci -  hráno v Bylnici dne 13.8.2013:
 
 
Elseremo Brumov -  MFK Dubnica U14   1 : 4   (0:0)
 
Branka: Dan Zvoníček ( asistence Honza Spáčil)
 
Další přípravný zápas kluci odehráli v úterý dne 13.8.2013 a soupeřem nám byla ligová Dubnica, ročník 2000. I v tomto zápase jsme sestavu lepili jak se dalo, takže nakonec hráli v sestavě opět jiní hráči a k dispozici byl pouze jeden náhradník do pole a jeden brankář, no a když pro bolest kolena musel skončit po deseti minutách Adam Pecha, tak jsme hráli bez náhradníků. To se pak projevilo ve druhé půlce, kdy jsme přestávali stíhat fyzicky a soupeř toho dokázal využít. Rovněž bylo patrné, jak moc vpředu chybí Martin a Petr, kteří oba byli na dovolenkách. Neměli jsme žádného hráče, který by byl schopen utéci dubnické obraně a spolehlivě zakončit. To se podařilo až v závěru Danovi, který se vysunul na střední zálohu a po pěkné akci Honzi se Dan trefil k levé tyči soupeře. To byla ale pouze korekce výsledku a naší zasloužené prohry 4:1.
 
 
Sestava PU:
 
Tom Pjajko ( 36´ Tom Tkadlec) - Adam Hruboň, Dan Zvoníček, Zdeněk Kolínek, Štěpán Dorňák - Jakub Struhař, Adam Pecha (10´ Honza Sucháček), Honza Spáčil - Matěj Kubiš, Petr Macháč, Marek Filák
 
 
Starší žáci - hráno v Bylnici dne 1.8.2013 :
 
 
FC Elseremo Brumov – 1. FC Slovácko – ligové ženy   4 : 4
 
Branky:   3x David Šenkeřík, Martin Šánek
 
V okleštěné sestavě kluci odehráli první přípravné utkání, kdy již pomalu tradičně naším soupeřem jsou holky a ženy Slovácka, pro které jsme my, stejně jako ony velice vhodný soupeř. Slovácké ženy se prezentovaly jak jinak velmi kvalitním a kombinačně vyspělým fotbalem. Naše sestava hodně oslabená odhrála rovněž dobrý zápas a výsledkem tak nakonec byla spravedlivá remíza.
 
 
 
 
 
 

 

 
 

 

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

Starší žáci - hráno v Brumově dne 20.2.2014 :